Remco Evenepoel beleeft primeur in Ronde van Turkije
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 11 reacties

Evenpoel rijdt voor het eerst in zijn leven in zeer slechte weersomstandigheden

Remco Evenepoel beleeft primeur in Ronde van Turkije
Foto: © photonews

Even blazen en puffen. Remco Evenepoel heeft weer met een ander aspect van het wielrennen kennis gemaakt. Onze jonge landgenoot werd vierde in de vijfde rit van de Ronde van Turkije, maar moest er wel erg diep voor gaan. De omstandigheden waren op zijn zachtst gezegd bijzonder.

"Het was een heel zware dag met die steile klim. Doe daar nog eens de koud temperaturen, de wind en de sneeuw bij en je krijgt een zeer, zeer zware rit. Het was voor de eerste keer in mijn carrière dat ik zo'n verschrikkelijke omstandigheden gekoerst heb", moet Evenepoel bekennen.

Maar goed, hij heeft het overleefd. "Ik ben blij hoe ik deze dag van afzien doorgekomen ben. Het team heeft me de hele dag beschermd en ervoor gezorgd dat ik in een goede positie zak toen het bergop ging. Het was gemakkelijker om vooraan aan de klim te beginnen. Zo kon ik mijn ritme vinden."

LAATSTE VERSNELLING IS ER TEVEEL AAN

Dan was het nog kijken hoe Evenepoel in de slotkilometers voor de dag ging komen. "Met vijf kilometers te gaan reageerde ik op een aanval van Conti en zat ik alleen vooraan. Ik reed mijn eigen tempo, tot de anderen terugkeerden. Ik had nog wel de energie om op een aanval in de finale te antwoorden, maar bij een tweede versnelling kon ik dat niet herhalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties