Remco Evenepoel doet volop mee voor de prijzen in koninginnenrit, dubbelslag is wel voor Oostenrijker van Bora

Evenepoel eindigt vierde in vijfde etappe Ronde van Turkijke

Remco Evenepoel doet volop mee voor de prijzen in koninginnenrit, dubbelslag is wel voor Oostenrijker van Bora
Foto: © photonews

In de Ronde van Turkije waren ze toe aan de koninginnenrit. Het was uitkijken of Remco Evenepoel na zijn val in de vorige rit zich geroepen voelde om iets te proberen. En of dat het geval was. Op de slotklim speelde de jonge Belg mee voor de overwinning. Hij werd uiteindelijk vierde.

Vier renners gingen niet meer van start, waarbij ook onze landgenoot Jasper De Buyst. Met Robbe Ghys ging een andere Belg er wel vol tegenaan. De coureur van Sport Vlaanderen-Baloise ging samen met de Spanjaard Viejo en de Dutiser Kluge van Lotto-Soudal op pad.

Zo was de vroege vlucht vertrokken. Het trio kreeg al snel meer dan vier minuten speelruimte. Met dertig kilometer te gaan ging er wel al wat af van die voorsprong. Ghys zette het langst van de drie door, maar ook hij werd onder impuls van het werk Bora-Hansgrohe en Caja Rural tien minuten voor de aankomst teruggegrepen.

LANGE TIJD TWEE BELGEN IN VUURLINIE

Op de slotklim was het dan aan de favorieten om het waar te maken. Terwijl het bij anderen al begon te kraken, gingen twee jonge Belgen mooi mee. Harm Vanhoucke van Lotto-Soudal en uiteraard Remco Evenepoel van Deceuninck-Quick.Step hielden goed stand.

Evenepoel had nog wel wat overschat: hij koerste een kleine voorsprong bij mekaar. Hij kreeg later wel het gezelschap van drie andere kanshebbers: Kudus, Grossschartner en Conti. Kudus was de volgende om te demarreren, maar de renner van Eritrea kreeg onmiddellijk Evenepoel op het wiel.

GROSSSCHARTNER REMONTEERT KUDUS NOG

Een volgende versnelling van Kudus zorgde voor een kloofje ten opzichte van Grossschartner en die reed dan weer iets voor Evenepoel uit. Grossschartner reed toch weer naar Kudus toe en Evenepoel kreeg het gezelschap van Conti. Grossschatner klauterde alsnog naar de zege en sloeg zo een dubbelslag. Conti werd zelfs nog tweede en Kudus derde. Evenepoel moest het stellen met de vierde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties