Tim Wellens spreekt Mathieu van der Poel tegen over status als (top)favoriet
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Wellens ziet Van der Poel wel als topfavoriet voor de Amstel Gold Race

Tim Wellens spreekt Mathieu van der Poel tegen over status als (top)favoriet
Foto: © photonews

Ondanks al het moois wat hij de voorbije wedstrijden liet zien, ziet Mathieu van der Poel zichzelf niet als topfavoriet voor de Amstel Gold Race. Hij is wel favoriet, maar geen topfavoriet, zo zegt hij zelf. Tim Wellens daarentegen plaatst de Nederlander wel bovenaan zijn lijstje.

"Ik denk dat ik en 99 procent van mijn collega's Van der Poel zien als topfavoriet", is Wellens duidelijk bij Sporza. "Wat hij de voorbije dagen en weken liet zien is indrukwekkend. We weten allemaal hoe moeilijk het is om wedstrijden te winnen. Dat je het als topfavoriet kan afmaken, betekent dat je heel goede benen hebt."

Er mag ook een zeer gemotiveerd Lotto-Soudal verwacht worden. Het werelduurrecord van Campenaerts heeft het hele team immers een boost gegeven. "Iedereen heeft naar het werelduurrecord gekeken en was vol bewondering. Het is leuk te kunnen zeggen dat Victor het met materiaal deed waarmee wij rijden."

ORGANISATIE PAST ZICH AAN

Die mentale opsteker is ook niet de enige reden waarom er van Wellens wat verwacht mag worden in de Amstel Gold Race. Hij vindt het ook gewoon een prachtige wedstrijd. "Wat ik mooi vind aan de Amstel, is dat de organisatie zich aanpast aan wat mensen willen zien. Vorig jaar kregen we door vernieuwingen aan het parcours een heel open koers. Het einde was man tegen man. Ik vind het leuk zo te koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties