Titelverdediger toont realisme: "We koersen niet op papier zondag"

Valgren Andersen weet dat een sterk team op papier hebben geen garantie is op succes

Titelverdediger toont realisme: "We koersen niet op papier zondag"

Gaat het tij eindelijk keren voor Team Dimension Data. Als er een koers in waarin het kan, dan is dat waarschijnlijk de Amstel Gold Race. Het team heeft met Michael Valgren Andersen immers de titelverdediger in eigen rangen. Die is wel nog op zoek naar zijn beste vorm.

Met ook nog Kreuziger, Gasparotto, Slagter, Eisel, Vermote en Bak aan de start, beschikt Dimension Data sowieso over genoeg renners die het klappen van de zweep kennen. "Het klopt dat we op papier een sterke ploeg hebben voor de Amstel Gold Race, maar we koersen zondag niet op papier. Je moet naar de vorm kijken", zegt Valgren Andersen op de site van zijn ploeg.

ERVARING GEBRUIKEN

"Er zijn veel jongens bij onze rivalen die het momenteel heel goed doen", beseft de Deen. Toch is er één factor die wel eens doorslaggevend kan zijn. "We hebben het geluk dat we veel ervaring hebben in ons team. We zullen die ervaring moeten gebruiken om met de ploeg een goed resultaat te behalen."

In elk geval komen de sterke mannen sowieso wel naar voren in een wedstrijd als de Amstel Gold Race. "Dit is zo'n zware koers. We zullen even hard vechten voor een goed resultaat. Dit is een belangrijk doel voor onze ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties