22-jarig Belgisch toptalent in bloedvorm naar de Amstel Gold Race: "Ken de koers vooral vanop televisie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
22-jarig Belgisch toptalent in bloedvorm naar de Amstel Gold Race: "Ken de koers vooral vanop televisie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal is het in de Amstel Gold Race niet alleen uitkijken naar Tim Wellens maar ook naar de jonge Bjorg Lambrecht. Het klimtalent die drie weken geleden pas zijn 22e verjaardag vierde kijkt uit naar zijn eerste deelname in de enige Nederlandse WorldTour-klassieker van het seizoen.

Lambrecht heeft de afgelopen weken indruk gemaakt. In de Ronde van het Baskenland was alleen Julian Alaphilippe in de tweede etappe sterker, een week later reed de jonge Lotto Soudal-renner naar een knappe vijfde plek in de Brabantse Pijl.

"Ik kijk er naar uit. Het is een mooie koers, al is het wel heel lastig", aldus Lambrecht voor de start. "Ik ken de koers vooral van televisie, want ik ben hier nog niet vaak geweest. De Amstel is een groot vraagteken voor mij, maar de conditie is goed. We staan hier bovendien met een sterke ploeg aan de start."

Leerproces

"Voor mij wordt het een leerproces. Ik moet proberen om opnieuw iets moois te laten zien. Maar ik denk dat het wel een leuke dag wordt. De laatste weken gaat het enorm goed. Ik heb even gesukkeld met de rug, maar die problemen zijn normaal van de baan."

In tegenstelling tot kopman Tim Wellens mag de zon wel volop schijnen voor de nummer twee van het WK voor U23 in Innsbruck. "Ik heb liever warm weer dan regen. Dat is niet mijn ding. Daarin verschillen Tim en ik toch. Maar heb me toch goed ingesmeerd, want anders ga ik vanavond toch redelijk rood zien", lachte Lambrecht nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties