Bradley Wiggins voorspelt nu al wie de Giro gaat winnen
Redactie
| 1 reacties

Bradley Wiggins ziet Simon Yates triomferen in de Ronde van Italië

Bradley Wiggins voorspelt nu al wie de Giro gaat winnen
Foto: © photonews

Sir Bradley Wiggins is niet langer de werelduurrecordhouder, maar daar maalt hij niet om. Hij kwam met grootmoedige felicitaties aan het adres van Victor Campenaerts. Het wil ook niet zeggen dat Wiggins zijn mening over het wielrennen nu ineens voor zich gaat houden.

In zijn podcast The Bradley Wiggins Show - what's in a name - blikt de voormalige Tourwinnaar vooruit naar de komende Ronde van Italië. Wiggins tipt op zijn landgenoot Simon Yates als eindwinnaar. "Hij wil goedmaken wat er vorig jaar gebeurd is. Hij heeft aan zijn tijdrit gewerkt en is in topvorm."

DUMOULIN GEMAAKT VOOR DE TOUR

Eén van de mogelijke uitdagers is Tom Dumoulin. Wiggins is verrast dat de Nederlander de Giro er opnieuw bij neemt. "Hij is een geweldige renner. Hij is gemaakt voor de Tour. De beklimmingen zijn daar minder steil dan in de Giro. Misschien dat hij in de Giro denkt meer kans te maken omdat Sky steeds de Tour zo gedomineerd heeft."

Egan Bernal zou wel eens een andere kandidaat op eindwinst kunnen zijn in Italië. "Hij is een enorm talent die ooit zeker de Giro gaat winnen. Waarschijnlijk is het dit jaar nog net te vroeg om al drie weken na mekaar top te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties