Fiere grootouders zien Remco Evenepoel schitteren in Turkije: "Hij heeft prachtig gereden"

Fiere grootouders zien Remco Evenepoel schitteren in Turkije: "Hij heeft prachtig gereden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is geen toeval dat Remco Evenepoel in de Ronde van Turkije sterk voor de dag komt. Hij wordt er volop gesteund door zijn familie. Zijn grootouders Edward en Liliane zijn een maand langer dan voorzien ter plekke gebleven om hun kleinzoon aan het werk te zien.

Zij zagen dus ook zijn glansprestatie in de koninginnenrit. "We hadden niet verwacht dat hij nu al vierde zou worden en zelfs zou kunnen wegspringen", wisten ze te vertellen aan Het Nieuwsblad. "Het is nog altijd zijn eerste jaar, hé. Het is een prachtig resultaat, hij heeft prachtig gereden."

VEILIG BINNENKOMEN

Ook voor hen is het speciaal om de profcarrière van Remco vanop de eerste rij te kunnen beleven. "De slotklim was heel intens toen hij alleen weg was, dat is toch straf als 19-jarige jongen. We zijn hier heel, heel blij mee. Maar we zijn eigenlijk altijd blij als hij veilig binnenkomt."

Dat is inderdaad in het bijzonder de insteek bij familieleden van coureurs: dat de renner in kwestie gezond en wel de finish haalt. "We hadden wel nog wat schrik na zijn val van gisteren, maar goddank is alles goed gekomen. We zijn dolgelukkig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties