Ontspannen Mathieu van der Poel: "4.000 hoogtemeters, dat is bijna een klimkoers"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Ontspannen Mathieu van der Poel: "4.000 hoogtemeters, dat is bijna een klimkoers"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is dé Nederlandse hoop om Erik Dekker op te volgen in de Amstel Gold Race. 18 jaar is het al geleden en dus ligt alle druk op de schouders van 'Matje'.

Van der Poel oogde ontspannen tijdens de voorstelling in Maastricht. "Ik heb hier het WK als junior gereden", aldus Van der Poel voor de start. "Dat waren toen enkele lokale rondjes met de Cauberg, maar dat was dus zeker niet de grootte van het Amstel-parcours."

Hoewel het zijn eerste Amstel Gold Race is, kent de renner van Corendon-Circus het parcours erg goed. "Ik heb hier vroeger heel veel gereden, ook toen ik heel jong was. Dus ik ken de streek hier heel goed."

Langere hellingen

Maar het zal wel anders koersen zijn dan in Vlaanderen. "De hellingen hier zijn langer dan in Vlaanderen. Het zijn er meer en er zijn geen kasseien. In totaal 4.000 hoogtemeters, dan kan je toch al bijna van een klimkoers spreken. Die hellingen liggen mij minder goed dan in Vlaanderen. De sterkste renners zullen vooraan zitten na zo'n lange koers, dus het zal minder op klimmen aankomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties