Ploegleider van Mathieu van der Poel in tranen: "Het lijkt bijna de nieuwe Eddy Merckx"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 81 reacties

Ploegleider Christoph Roodhooft laat de naam Eddy Merckx vallen na winst van Mathieu van der Poel in Amstel Gold Race

Ploegleider van Mathieu van der Poel in tranen: "Het lijkt bijna de nieuwe Eddy Merckx"
Foto: © photonews

Het allereerste voorjaar van Mathieu van der Poel is met een straffe stoot geëindigd in de Amstel Gold Race. En dat zorgde ook voor emoties bij ploegleider Christoph Roodhooft (Corendon-Circus).

Er waren zowaar traantjes bij ploegleider Christoph Roodhooft. Normaal altijd een koele kikker. "Ik ben er niet goed van", zei een emotionele Roodhooft bij Sporza na de fantastische zege van zijn pupil. "Wij wisten van zo weinig en plots wint hij. We dachten eerst dat hij voor plek drie reed."

Roodhooft kreeg door de slechte communicatie weinig informatie over het wedstrijdverloop. "Ik had mij al een hele tijd druk gemaakt in die radio. We konden Mathieu zo weinig informatie geven. Uiteindelijk zagen we hem dan toch opschuiven en dachten we dat hij voor plek drie reed. En dan is hij plots de winnaar. Het kwam als een geschenk uit de hemel."

"De Ronde was fenomenaal, maar dit overtreft alles. Ik heb altijd gezegd dat het een speciale is, maar het lijkt wel of er een bijna een nieuwe Merckx aangekomen is", maakte Roodhooft nog een straffe vergelijking. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties