Tim Wellens hoopt op scenario van vorig jaar: "Maar hopelijk niet met Mathieu naar de meet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Tim Wellens hoopt op scenario van vorig jaar: "Maar hopelijk niet met Mathieu naar de meet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een derde plek in de Brabantse Pijl tankte Tim Wellens vertrouwen, maar in de Amstel Gold Race begint het grote werk pas echt. De Lotto Soudal-renner hoopt op een open koers.

Het wordt een warm dagje in en rond Maastricht. Maar niet té warm voor Wellens, die af en toe problemen heeft met de hitte. "25 graden mag geen probleem zijn, dus het zal wel meevallen", verzekerde Wellens voor de start. "Ik voel me zelf oké. De Brabantse Pijl was goed, dus ik kijk uit naar vandaag. Ik ken de hellingen hier wel goed, want ik heb hier al vaak gereden. Dat speelt zeker in mijn voordeel."

Met de jonge Bjorg Lambrecht heeft Lotto Soudal nog een speerpunt. "Het brengt de ploeg in een betere situatie. Het voordeel is dat Bjorg snel is aan de meet, dus als hij met een groepje vooruit raakt, maakt hij wel een kans om een mooi resultaat te rijden", aldus Wellens. 

"Ik vond het vorig jaar een hele mooie koers. Hopelijk wordt het ook dit jaar man tegen man in een open koers. Al hoop ik niet met Mathieu (Van der Poel, red.) naar de meet te gaan, maar het zal niet makkelijk worden om hem er af te rijden. Er zijn redelijk wat blokken bang van hem, dus ook voor hem wordt het niet eenvoudig", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties