Toptalent van Lotto Soudal verbaast opnieuw met 6e plek in Gold Race: "Met open mond naar Van der Poel gekeken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 14 reacties
Toptalent van Lotto Soudal verbaast opnieuw met 6e plek in Gold Race: "Met open mond naar Van der Poel gekeken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een Belg in de top tien van de Amstel Gold Race, een pas 22-jarige dan nog wel. Bjorg Lambrecht finishte knap als zesde, al vond hij zelf dat er meer inzat.

Na zijn vijfde plek in de Brabantse Pijl verbaasde Lambrecht opnieuw met een zesde plek in de Amstel. "Het was meteen hard koersen van in het begin", reageerde Lambrecht na afloop. "Op het einde voelde ik dat ik nog redelijk fris zat omdat ik veel krachten heb kunnen sparen. Maar na de Kruisberg moest ik nog alles uit mijn benen halen om erbij te blijven."

Uiteindelijk werd het een zesde plek. "In de sprint moest ik nog even remmen en zo miste ik de top vijf. Maar ik mag blij zijn met wat ik vandaag heb gepresteerd. Ik had dit echt niet verwacht, dit is een droom."

Van der Poel outstanding

De overwinning ging naar een fenomenale Mathieu van der Poel. "Er staat geen maat op Mathieu", vindt ook Lambrecht. "Ik heb met open mond naar hem zitten kijken. Hij is veruit de beste. In de laatste rechte lijn reed hij op kop om dan nog de sprint te winnen. Het is meer dan fenomenaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties