Trainingsrit met De Gendt zette Kelly Druyts op weg om drie maanden na haar bevalling weer renster te worden
Redactie
| 2 reacties

Kelly Druyts is amper drie weken na haar bevalling weer volop aan het koersen

Trainingsrit met De Gendt zette Kelly Druyts op weg om drie maanden na haar bevalling weer renster te worden
Foto: © photonews

Een aantal maanden heeft ze de fiets langs de kant kunnen laten staan, maar inmiddels wakkert de liefde voor de koers weer volop aan bij Kelly Druyts. Al komt er vanaf nu één iemand op de eerste plaats: haar dochtertje Emily, aan wie ze drie maanden geleden het leven schonk.

Druyts en haar partner Kevin Geerts uit Wijnegem zijn nu dus de trotse ouders van een dochtertje. In GvA getuigde Druyts over haar zwangerschap. "Toen ik vier en half maanden zwanger was, ben ik gestopt met koersen. In de laatste koersen die ik heb gereden, moest ik soms wat risico's nemen en toen heb ik beslist dat ik maar best zou stoppen. Kevin had dat ook het liefst."

WEEK NA BEVALLING OP DE ROLLEN

Wel wilde Druyts zo snel mogelijk weer op de fiets kruipen. "Emily was één week oud, toen ik al een eerste keer op de rollen heb gefietst. Begin februari zijn we met ons gezinnetje naar Spanje getrokken. Daar heb ik zes weken kunnen trainen."

INTENSIEVE RIT MET DE GENDT

Dat gebeurde in het gezelschap van niet zomaar iemand. ""Eén dag ben ik Thomas De Gendt tegengekomen en hebben we samen getraind. Wat voor hem rustig losrijden was, bleek voor mij de intensiefste rit die ik in Spanje heb afgelegd."

Ondertussen rijdt Druyts effectief weer grote koersen. "De eerste wedstrijden zijn goed verlopen. Tempoversnellingen en optrekken na bochten is nog heel lastig. Door mijn zwangerschap ben ik heel wat spiermassa kwijt en het duurt een tijdje om dat opnieuw aan te maken. Ik weet niet hoe lang het zal duren vooraleer ik weer op niveau ben, maar ik weet wat het is om terug te komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties