Van Avermaet toch wat gefrustreerd: "Moest er mee leren leven dat ik zelfs geen top 10 in Ronde en Roubaix reed"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Van Avermaet toch wat gefrustreerd: "Moest er mee leren leven dat ik zelfs geen top 10 in Ronde en Roubaix reed"

Voor Greg Van Avermaet was het ondanks goede benen nog geen succesvol voorjaar. In de Amstel Gold Race krijgt de CCC-kopman nog één kans om zijn blazoen op te poetsen.

Ook in Roubaix, waar hij in 2017 won, was Van Avermaet niet op de afspraak. "Ik was wel teleurgesteld na vorige week, want ik dacht dat ik wel een kans maakte als ik mee was. Maar het zij zo. Vandaag is er weer een nieuwe kans", blikt Van Avermaet vooruit. 

"Maandag was de ontgoocheling al weg. De Amstel is een hele mooie koers, zeker door deze weersomstandigheden. Ik kom hier heel graag, ook al heb ik hier nog geen topresultaat gereden."

Frustrerend

Het vormpeil is goed bij Van Avermaet, maar de resultaten blijven dit voorjaar vooralsnog uit. "Het is wat frustrerend omdat ik weet dat ik veel beter kan met deze benen. Het zou leuk zijn moest er een podium inzitten. De Ronde en Roubaix zijn normaal mijn beste koersen. Normaal rijd ik daar top vijf, maar ik moest er toch mee leren leven dat ik zelfs geen top 10 reed."

Al wordt het niet makkelijk in Nederlands Limburg. "Er zijn veel favorieten. Het deelnemersveld is het sterkste van het jaar. Een beetje zoals op een WK. Het gaat een mooie koers worden. Ik ben geen favoriet, dus dat maakt het misschien nog iets makkelijker om een resultaat te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties