Wout Van Aert hoopt op minder pech: "Afwachten of er nog iets in de tank zit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 27 reacties
Wout Van Aert hoopt op minder pech: "Afwachten of er nog iets in de tank zit"
Foto: © photonews

Wout Van Aert was in Parijs-Roubaix ongetwijfeld één van de sterkste mannen in koers, maar pech weerhield hem van een mooie notering in de 'Hel'. In de Amstel Gold Race krijgt Van Aert nog een laatste kans om zijn voorjaar nog wat meer kleur te geven.

Een lekke band en een valpartij. Parijs-Roubaix was de drievoudige wereldkampioen veldrijden niet gunstig gezind. "Wat minder pech hebben, zou leuk zijn", glimlachte Van Aert. "Maar het blijft de fiets."

Van Aert heeft het de afgelopen dagen rustig aan gedaan. "Ik heb een bijzonder rustige week gehad. Het enige wat ik kon doen, was herstellen. De benen waren er vorige week, dus ik moest gewoon proberen om fris aan te start te komen. Het zal afwachten worden wat er nog in de tank zit."

Genoeg parcourskennis

"Ik ken de wegen hier vrij goed. Ik heb hier al getraind en ik heb het parcours verkend. Er zijn enkele klimmen die minder in mijn voordeel zijn, maar die zijn gelukkig ver van de finish. De finale kent eigenlijk meer Vlaamse hellingen. Als ik goede benen heb, mag dat geen probleem zijn. Maar dat wil ik nog even aanvoelen."

Het deelnemersveld is ongelofelijk sterk. "Leuk om hier tussen te staan. De Amstel Gold Race is een parcours waar iedereen denkt te kunnen winnen. Sommige renners breien dit er nog aan, anderen zien dit als een mooie aanloop richting Luik. En dan krijg je een heel mooi deelnemersveld", besluit Van Aert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties