Adrie van der Poel: "Dat hij mentaal niet sterk zou zijn, kunnen we definitief in de vuilbak gooien"
Redactie
| 16 reacties

Mathieu van der Poel verbaasde ook vader Adrie in de Amstel Gold Race

Adrie van der Poel: "Dat hij mentaal niet sterk zou zijn, kunnen we definitief in de vuilbak gooien"

Ook vader Adrie van der Poel was onder de indruk van het nieuwste huzarenstukje dat zijn jongste zoon opvoerde in de Amstel Gold Race. "Mathieu blijft me iedere dag nog verbazen."

Adrie van der Poel zag de zege van zoonlief niet live gebeuren. "Ik zat in de auto naar televisie te kijken, maar die kwam 2 minuten achter", vertelde Van der Poel bij Sporza. "Er kwamen mensen naar mijn auto en ze zeiden: 'Mathieu heeft gewonnen.' En ik zei: 'Ja, ja...' En ik bleef gewoon kijken naar de televisie. Ik besefte al snel dat Mathieu iets unieks gepresteerd had."

Indrukwekkend hoe Van der Poel toch nog de kloof op de koplopers dicht reed in het slot. "Als je onder de rode vod 10 seconden achterstand hebt en je weet dat je bij de sprint wind in de rug hebt, dan moet je het risico nemen om van ver de sprint aan te gaan. En dat heeft Mathieu gedaan."

Verloren situatie

Ook al leek de Nederlander in een verloren positie te zitten, hij bleef dus gaan. "Ook in een verloren situatie moet je nog voor het hoogst haalbare durven te gaan. Dan komt er misschien nog iets moois uit rollen, zoals Mathieu gisteren bewezen heeft."

"Mathieu blijft me eigenlijk nog iedere dag verbazen. Een aantal jaar geleden werd hij omschreven als “mentaal niet echt sterk”. Maar ik denk dat we dat wel definitief in de vuilnisbak kunnen gooien sinds gisteren", besluit Adrie. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties