Baptiste Planckaert grijpt nipt naast de zege in Tro Bro Leon

Vendrame spurt net iets sneller dan Baptiste Planckaert in Tro Bro leon

Baptiste Planckaert grijpt nipt naast de zege in Tro Bro Leon
Foto: © photonews

De Strade Bianche is als koers over onverharde wegen een prachtige wedstrijd om te bekijken, maar dat geldt evenzeer voor de Franse versie Tro Bro Leon. Met Frederik Backaert en Baptiste Planckaert speelden twee Belgen een hoofdrol. De Italiaan Vendrame ging echter met de zege aan de haal.

Tro Bro Leon, dat is 27 secties van grind, kasseien en gravelwegen. De mannen van Wanty-Gobert hadden er hun zinnen op gezet. Onze landgenoot Boris Vallée opende met een aanval, maar de kopman van Wanty-Gobert voor deze wedstrijd was eigenlijk Frederik Backaert.

Die had al eens verwezen naar Tro Bro Leon als de koers van zijn dromen en trok dan ook ten aanval. Eerst kreeg hij drie renners in zijn zog. In de finale dreigde het weer samen te lopen. Sarreau, Gougeard, Delaplace en Vinjebo zaten bij Backaert in de kopgroep. Achter hen was ook de achtervolgende groep niet ver weg.

VENDRAME REMONTEERT PLANCKAERT

Op 2,5 km van de aankomst vonden Baptiste Planckaert, Vendrame, Delage, Hardy, Le Cunff en Calmejane effectief weer de aansluiting. Backaert had er alle baat bij om een sprint te vermijden en gooide zijn troeven op tafel met een snedige demarrage, maar Gouegeard ging hem terughalen. Planckaert leek vervolgens naar de overwinning te spurten. Vendrame kon hem echter nog vlot remonteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties