CCC stuurt Serge Pauwels naar Waalse Pijl om kopman te ondersteunen

CCC stuurt Serge Pauwels naar Waalse Pijl om kopman te ondersteunen
Foto: © photonews

CCC maakt zich op voor de Waalse Ardennenklassiekers die eraan komen. Greg Van Avermaet twijfelt nog over een deelname aan Luik-Bastenaken-Luik, maar woensdag in de Waalse Pijl zal er zeker een andere Belg de dienst uitmaken: Serge Pauwels. Hij vertrekt evenwel niet als kopman.

Op de Muur van Hoei moet Serge Pauwels in staat zijn om zijn klimmersbenen aan te spreken. Hij kan dus een belangrijke pion worden voor CCC en komt aan de start in Ans met ploegmaats als Will Barta, Josef Cerny, Jonas Koch, Lukasz Owsian, Joey Rosskopf en... Alessandro De Marchi.

MET DE MARCHI VOOR TOP TIEN

Die laatste is aangeduid als kopman. "Ik denk dat hij onze beste kans is op een goede uitslag", zegt ploegleider Piotr Wadecki. "In de laatste paar koersen hebben we gezien dat De Marchi in hele goede vorm zit. Als hij goede benen heeft, denk ik dat hij één van de jongens kan zijn die naar een top tien kunnen klimmen."

De strategie voor de wedstrijd van komende woensdag ligt al vast. "We willen actief zijn vanaf de start van de koers en we zullen zeker proberen om iemand mee te krijgen in de lange vlucht. Maar ik denk dat het opnieuw beslist zal worden op de laatste beklimming."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties