Dijk van een voorjaar legt Van der Poel geen windeieren: in september mogelijk kopman op WK
Redactie
| 22 reacties

Nederlands bondscoach Moerenhout wil Van der Poel meenemen naar WK

Dijk van een voorjaar legt Van der Poel geen windeieren: in september mogelijk kopman op WK
Foto: © photonews

De hele wielerwereld geraakt niet uitgesproken over het fenomeen Mathieu van der Poel, maar vooral in Nederland wrijven ze zich in de handen. Daar hebben ze goud in handen. Dat kan je dan maar beter meteen omzetten, denkt Nederlands bondscoach Koos Moerenhout.

Aan AD laat Moerenhout weten dat hij Mathieu van der Poel graag wil meenemen naar het WK in Yorkshire. Daar zou de Nederlandse kampioen dan ook de rol van kopman krijgen. "Zijn klasse is onbetwistbaar. Als hij naar het WK gaat, op en top voorbereid zoals hij zich nu gefocust heeft op dit voorjaar, dan hoort hij daar thuis."

VAN DER POEL MAG ZELF BESLISSEN

Of Van der Poel effectief het WK op de weg gaat betwisten, zal de renner zelf dus moeten beslissen. Van der Poel moet immers bekijken of het WK wegwielrennen combineerbaar is met zijn andere plannen op de mountainbike of in het veld.

Het WK mountainbike eindigt op 1 september en een week later staat er nog een wereldbekerwedstrijd op het programma. Het WK op de weg is op 29 september. Tussendoor staan al de wereldbekermanches veldrijden in Amerika op het programma, maar die gaat hij waarschijnlijk sowieso terug overslaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties