Ex-renner van Quick.Step stak zijn beste krachten in solo: "Van der Poel maakte er één lange sprint van"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Maximilian Schachmann neemt vrede met vijfde plaats in Amstel Gold Race

Ex-renner van Quick.Step stak zijn beste krachten in solo: "Van der Poel maakte er één lange sprint van"
Foto: © photonews

Na zijn zeer indrukwekkende Ronde van het Baskenland was het ook in de Amstel Gold Race uitkijken naar hoe ver Maximilian Schachmann zou geraken. Zeer ver, zo bleek. De Duitser deed aan het eind zelfs nog mee voor de overwinning, maar zoals velen zag hij een indrukwekkende Van der Poel.

Het was wel een koers vanuit de achtervolging voor Schachmann. "Toen Alaphilippe er vandoor ging, was ik niet goed genoeg gepositioneerd om te volgen. We zaten in een kleine groep achter hem en ik probeerde tempo te maken. Na de Cauberg viel ik aan, maar ik wist niet zeker of het de juiste beslissing was. Desondanks bleef ik mij eigen tempo rijden."

Plots zat Van der Poel in mijn wiel 

Dat leverde toch nog iets op voor de renner van Bora-Hansgrohe. "Ik kwam dichter bij de achtervolgende groep en begon dan echt vol gas te geven. In de finale viel Kwiatkowski aan toen ik op het wiel zat. Ik maakte de sprong, maar plots zat Van der Poel in mijn wiel en hij maakte er één lange sprint van."

De Nederlander bijhouden in de sprint, dat zijn er niet veel gegeven. "Ik kon achter hem wel standhouden, maar na een solo van 15 km en 260 km te koersen, had ik niet veel meer in de benen. Dus ben ik wel blij met een vijfde plaats", besluit Schachmann.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties