Greg Van Avermaet strooit met complimenten naar Mathieu van der Poel en twijfelt nu toch over 'La Doyenne'
Redactie
| 12 reacties

Greg Van Avermaet twijfelt toch nog over deelname aan Luik-Bastenaken-Luik

Greg Van Avermaet strooit met complimenten naar Mathieu van der Poel en twijfelt nu toch over 'La Doyenne'
Foto: © photonews

Ook voor Greg Van Avermaet was de overwinning van Mathieu van der Poel een absolute verrassing, want de CCC-kopman reed lang in hetzelfde groepje als de Nederlander. "Indrukwekkend wat hij doet", vond Van Avermaet.

Van Avermaet kon best leven met zijn koers. "Alaphilippe en Fuglsang kon ik niet volgen, maar in de groep daarachter kon ik mij wel handhaven", vertelde de CCC-renner in Het Nieuwsblad. "Niet slecht, als je zag dat Valverde, Sagan en Wellens moesten passen. Ik had nooit gedacht dat we nog voor de overwinning zouden strijden. En ik denk Mathieu zelf ook niet."

Ook Van Avermaet is onder de indruk door de prestaties van MVDP. "Zo'n voorjaar had ik niet voor mogelijk gehouden", vervolgde hij. "Als je ziet: hij rijdt vijf klassiekers, wint er drie en in de andere twee wordt hij vierde. Dat is zo indrukwekkend. Elke andere renner kan alleen maar dromen van zo’n resultaten."

Toch in Luik?

Zelf denkt Van Avermaet nu toch nog aan een deelname in Luik-Bastenaken-Luik van komende zondag. "Ik ga er eens een nachtje over slapen. Maar als ik Kuurne-Brussel-Kuurne en Dwars door Vlaanderen heb laten vallen, was dat altijd al met de gedachte van misschien er Luik nog bij te nemen."

"Ook al wordt het moeilijk om er een hoofdrol te spelen. Je ziet dat hier renners aan de start komen die specifiek naar deze wedstrijden hebben toegeleefd. Terwijl bij mij de frisheid toch een beetje weg is", besluit Van Avermaet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties