"Je kan Mathieu van der Poel geen supertalent meer noemen. Hij is gewoon een mirakel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 21 reacties

Ook Walter Planckaert trekt grote ogen na prestaties van Mathieu van der Poel

"Je kan Mathieu van der Poel geen supertalent meer noemen. Hij is gewoon een mirakel"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel stond in vijf echte klassiekers aan de start. Het leverde overwinningen in Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race op. Ook ex-renner Walter Planckaert is onder de indruk door 'Matje'.

Van der Poel heeft de afgelopen weken de hele wielerwereld verbaasd. "Iedereen wist dat Mathieu topfavoriet was na zijn zege in de Brabantse Pijl, maar dit verwachtte niemand", vertelt Planckaert in gesprek met Sporza. "Veel ploegen dachten waarschijnlijk dat hij niet slim genoeg was om de Amstel te winnen. Die hebben zich goed vergist."

"Er zijn goede renners, heel goede renners en dan heb je onklopbare renners. Die laatste hebben we de Amstel Gold Race zien winnen. Je kan die jongen geen supertalent meer noemen, dat is gewoon een mirakel. Hij heeft een heel grote toekomst, hopelijk zijn ze zuinig met hem." 

Blijven crossen

Ondanks die straffe verwezenlijkingen op de weg blijft Van der Poel sowieso actief in de cross. "Als hij slim is, dan crost hij verder. Als hij in de cross twee keer doortrapt, is hij alleen weg en als hij valt is het in de modder en doet hij zich geen pijn. Dat is op de weg wel anders."

Beide voetjes op de grond en een goedlachse jongen."Het is een gezellige jongen waar je eens mee kan lachen, maar als het over de koers gaat is het 100% ernst. Die jongens van Corendon-Circus trekken zich enorm op aan Mathieu. Mathieu van der Poel is een unicum", aldus Planckaert. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties