Julian Alaphilippe blijft leider op UCI-ranking, Mathieu van der Poel doet gouden zaak

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Julian Alaphilippe blijft leider op UCI-ranking, Mathieu van der Poel doet gouden zaak
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe liep zondag nog op een pijnlijke manier de zege mis in de Amstel Gold Race, maar de Fransman van Deceuninck-Quick.Step blijft wel nog steeds leider op de UCI-ranking. De overwinning van Mathieu van der Poel legde de Nederlander dan weer geen windeieren.

Winnaar van Milaan-Sanremo Julian Alaphilippe prijkt dus nog steeds op de eerste plek op de UCI-ranking. Hij blijft met een krappe bonus de Nederlander Tom Dumoulin (Sunweb) voor. Alejandro Valverde volgt op een veilige afstand als nummer drie. Primoz Roglic en Greg Van Avermaet vervolledigen de top vijf. 

Mathieu van der Poel deed dan weer een uitstekende zaak door zijn zege in Nederlands Limburg. De renner van Corendon-Circus springt naar de 12e plek. Met Oliver Naesen (11e) en Tim Wellens (20e) staan er overigens nog twee Belgen in de top 20. 

Deceuninck-Quick.Step en België aan de leiding

Deceuninck-Quick.Step blijft leider in het ploegenklassement en houdt Sky en Astana achter zich. Bij de landen is België dan weer de nummer één. Nederlander doet wel haasje-over met Frankrijk en is de nieuwe nummer twee. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties