Lotto Soudal-sprinter tankt vertrouwen richting Giro: "Startte hier niet met de best mogelijke conditie"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Caleb Ewan weet dat er ondanks succesvolle Ronde van Turkije nog werk is voor de Giro

Lotto Soudal-sprinter tankt vertrouwen richting Giro: "Startte hier niet met de best mogelijke conditie"
Foto: © photonews

De Ronde van Turkije was een succes voor Lotto Soudal en Caleb Ewan. De Australische pocketsprinter won twee ritten en kan dus met een tevreden gevoel richting huis.

In de zesde en laatste etappe hield Ewan de jonge Jakobsen en Bennett achter zich. "De aanval van Sam Bennett verraste me niet echt", vertelde Ewan na afloop. "Ik bekeek de etappe van vorig jaar en ook toen ging hij van ver aan. Toen bleef hij echter wel uit de greep van het peloton. Nu waren er nog enkele renners van Deceuninck- Quick Step aanwezig voorin en wist ik dat het moeilijk zou zijn voor hem om vooruit te blijven."

Via wat hulp van de ploeg van Patrick Lefevere kwam Ewan toch bij Bennett. "Ik wou als eerste de laatste bocht ingaan, dus passeerde ik hem meteen. Toen ik uit de ultieme bocht kwam, merkte ik dat ik een klein kloofje had. Toen was het zaak om alles te geven tot op de streep. Het was een erg lastige aankomst, maar ik ben heel gelukkig met het resultaat."

Richting Giro

Ewan tankte dus een portie vertrouwen. "Ik wist niet goed wat te verwachten bij aanvang van de Ronde van Turkije. Ik startte eerlijk gezegd niet met de best mogelijke conditie. Met de twee ritzeges draait het dus veel beter uit dan aanvankelijk gedacht. Uiteraard geeft het me vertrouwen richting de Giro d’Italia. Ik heb zeker nog wat werk voor de boeg, maar de Ronde van Turkije zorgt alvast voor een vertrouwensboost."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties