Ook Kwiatkowski tekende voor verbluffende inspanning: "Mathieu van der Poel was de sterkste"
Redactie
| 1 reacties

Kwiatkowski niet beloond voor ferme onderneming in Amstel Gold Race

Ook Kwiatkowski tekende voor verbluffende inspanning: "Mathieu van der Poel was de sterkste"
Foto: © photonews

Niets ging boven het huzarenstukje van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race, maar er waren nog andere renners die er een fameuze onderneming hadden op zitten na aankomst van de Nederlandse klassieker. Michal Kwiatkowski bijvoorbeeld. Hij kreeg Alaphilippe en Fuglsang als eerste in het vizier.

"Het was al een open koers vanaf de Kluisberg Ik zat een beetje te ver. Ik had goede benen en de conditie was er, waardoor ik mijn move kon maken op de volgende beklimming: de Eyserbosweg. Ik kon enkel Trentin inhalen en Woods kon bij me in het wiel blijven", beschrijft Kwiatkowski zijn wedstrijd op de site van Team Sky.

Daarna brak er een volgende fase aan. "Nadien begon ik jacht te maken op Alaphilippe en Fuglsang en geloofde ik vele kilometers dat ik in een positie zat om de koers te winnen. Ik probeerde over de Geulhemmerberg te geraken, maar het was lastig op mijn eentje."

ENKEL PODIUM SPEELDE DOOR HET HOOFD

En dan kwam die senstationele slotkilometer. "Er ging niet zoveel door mijn gedachten in de laatste kilometer. Ik was alleen aan het denken om op het podium te geraken, want ik wist dat er een grote groep volgde. Ik dacht niet meer aan een overwinning. Dat zou onmogelijk zijn met een frisse Alaphilippe en Fuglsang."

Het bleek dus niet onmogelijk, maar Kwiatkowski was niet de enige die jacht maakte. "Ik deed gewoon mijn best om vol te houden en de achtervolgende groep voor te blijven. Op het einde hebben ze ons nog gegrepen en Mathieu van der Poel was het sterkst. De kans was er om de koers te winnen. Ik kijk nu uit naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties