Patrick Lefevere zag ook een tikkeltje geluk, maar... "Wat Mathieu doet, hebben we de jongste jaren niet gezien"
Redactie
| 35 reacties

Patrick Lefevere wil het veldrijden nu ook weer niet overschatten na straffe prestaties van Mathieu van der Poel

Patrick Lefevere zag ook een tikkeltje geluk, maar... "Wat Mathieu doet, hebben we de jongste jaren niet gezien"
Foto: © photonews

Ook Patrick Lefevere zag Mathieu van der Poel zondag opnieuw indruk maken in de Amstel Gold Race. Maar de teammanager van Deceuninck-Quick.Step vindt niet dat zijn renners plots in de winter het veld in moeten duiken.

"Dat is erover. We moeten niets aan onze wintervoorbereiding veranderen", is Lefevere duidelijk in Het Nieuwsblad. "Omdat het crossers zijn, hebben ze een specifieke aanpak. Vandaag stopt hun wegseizoen wel. Voor de andere jongens loopt het seizoen gewoon door. Het is gewoon een goede inschatting van de combinatie, crossen, rusten, trainen en koersen."

"Wij voelen ons niet geroepen om het anders te doen: we hebben al 24 zeges gepakt waaronder toevallig ook Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. En het is nog niet gedaan. Vergeet niet dat we met een superfenomeen te maken hebben die Mathieu van der Poel heet. De jonge Kwiatkowski won op een bepaald moment ook op zo’n manier koersen, waaronder het WK. En er was natuurlijk ook Sagan."

'Nu gaan ze anders naar hem kijken'

Toch lijkt Van der Poel gewoon van een andere planeet afkomstig te zijn. "Wat Mathieu doet, hebben we de jongste jaren niet gezien. Het is anders dan bij Kwiatkowski en Sagan. Het is zijn eerste voorjaar: in de eerste plaats wordt hij als een crosser beschouwd, maar nu gaan ze wel anders ernaar kijken. Hij bewijst dat hij heeft geen ploeg nodig heeft. Nog niet."

"Maar hij heeft geluk gehad dat er vier jongens van Education First bij zaten en dat Fuglsang spelletjes speelde op vier kilometer van de meet. Alaphilippe had wel krampen, terwijl achterin iedereen bleef rijden", besluit Lefevere

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties