Ploegmaat van Mathieu van der Poel wist niet wat er gebeurde: "Plots hoorden we gejuich in ons oortje"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Ploegmaat van Mathieu van der Poel wist niet wat er gebeurde: "Plots hoorden we gejuich in ons oortje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanuit een geslagen positie knokte Mathieu van der Poel zich nog helemaal terug en pakte hij de bloemen in de Amstel Gold Race. Dat hadden ze bij zijn eigen ploeg ook niet meer zien aankomen.

Ook voor ploegmaat Gianni Vermeersch, die opnieuw een erg attente en sterke wedstrijd reed, was de zege een verrassing. "Ik kan het eigenlijk niet geloven", vertelde hij na afloop. "Ik zat met Marcel (Meisen, red.) in een gelost groepje rustig te praten. Het laatste wat we gehoord hadden, was dat hij in een groepje zat dat op 50" van Alaphilippe reed."

"Maar plots hoorden we gejuich in ons oortje", vervolgt Vermeersch. "We wisten niet goed wat er allemaal gebeurden, maar dan hoorden we plots dat hij gewonnen had. Fantastisch gewoon! Ik vreesde er een beetje voor, maar uiteindelijk is het dan toch goed uitgedraaid."

Een opsteker voor alle ploegmaats van VDP bij Corendon-Circus. "Als de kopman in vorm is, dan trekt de ploeg zich daaraan op. Dan kan iedereen een procentje meer. Waar dit zal eindigen voor Mathieu? Geen idee. Maar het hoogst haalbare heeft hij momenteel al bereikt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties