Talent van Team Sky boekt eerste profzege in openingsrit Ronde van de Alpen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tao Geoghegan Hart wint eerste rit Ronde van de Alpen

Talent van Team Sky boekt eerste profzege in openingsrit Ronde van de Alpen
Foto: © photonews

De Alpen worden deze week aangedaan in een rittenkoers. Op de eerste dag waren het de Oostenrijkse Alpen die de renners voor de wielen geschoven kregen. Tao Geoghegan Hart, een 24-jarige renner van Team Sky, reed als winnaar over de meet in de eerste etappe.

Vier renners kozen al snel het hazenpad: Kuen, Garner, Krizek en Dima. Krizek bleef het langst voorop, maar nog voor de laatste beklimming van de dag werd hij gegrepen. Zimmerman probeerde het vervolgens met een uitval. Ook hij werd tot de orde geroepen.

BEPERKTE VOORSPRONG OP DE TOP VOLSTAAT NIET

Het zouden immers de grote namen zijn die zich zouden roeren. Vincenzo Nibali viel immers aan op zo'n veertien kilometer van de aankomst en kreeg Sivakov, Geoghegan Hart en Majka mee in zijn wiel. De vier hadden slechts een nipte voorgift en zagen andere kanshebbers in de afdaling terugkeren.

Onder meer Bilbao en Froome konden zo voorin postvatten. De voltallige groep der favorieten zou sprinten voor de zege. Geoghegan Hart had blijkbaar toch nog iets overgehouden. De Brit vloerde Aranburu en Thalmann in de sprint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties