Van Vleuten vooral trots ondanks mislopen van zege in Amstel Gold Race

Van Vleuten vooral trots ondanks mislopen van zege in Amstel Gold Race
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als thuisrijdster was Annemiek van Vleuten uitermate gemotiveerd om het beste ervan te maken in de Amstel Gold Race. Winnen zat er net niet in, maar desalniettemin is van Vleuten fier op de manier waarop zij en haar team het hebben aangepakt en heeft ze ervan genoten.

"We hebben echt koers gemaakt vanaf kilometer dertig. We hebben Grace Brown, Gracie Elvin en Moniek Teniglo opgeofferd om de koers hard te maken op de smalle wegen, tot aan de Eyserbosweg. Ze mogen trots zijn deel te hebben uitgemaakt van deze koers. Dat was geweldig voor mij en Spratt. We moesten enkel volgen toen het peloton uiteen spatte", doet van Vleuten het verhaal over het eerste koersgedeelte.

Nadien moest ze de jacht inzetten op Niewiadoma. "Ik moest terugdenken aan La Course. Er waren momenten waarop ik dacht 'ze is te ver weg', nadien begon ik weer te geloven dat het toch nog mogelijk was. Ik gaf alles wat ik kon en kwam dichter en dichter, maar geraakte niet ver genoeg."

MET VERTROUWEN NAAR ARDENNEN

Alles bij mekaar is het een geweldige wedstrijd geweest doorheen Nederland. "Ik ben heel fier, dit is mijn thuisland en om zo te koersen op tv en voor het oog van al deze fans, dat is wat je wil doen.We kunnen hier vertrouwen uit putten met het oog op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties