Voormalig Belgisch kampioen Julien Plovie wordt woensdag begraven

Voormalig Belgisch kampioen Julien Plovie wordt woensdag begraven

Het triestige nieuws over het overlijden van Julien Plovie heeft ons bereikt. Plovie werd 91 jaar, veroverde in 1945 de Belgische titel bij de nieuwelingen en bleef ook na zijn wielerloopbaan steeds de liefde voor de fiets koesteren. Woensdag is er de kans om van hem afscheid te nemen.

Julien Plovie werd geboren op 6 september 1927. In de jaren '40 en '50 beleefde hij mooie tijden als wielrenner. In 1945 reed hij naar de Belgische driekleur op het BK bij de nieuwelingen. Plovie bleef die dag Raymond Van Avondt en André De Bondt voor.

In 1947 won Plovie een wedstrijd voor amateurs in Bellegem. Ook werd hij nog winnaar van Schelde-Dender-Leie ('49) en Heist-aan-Zee (50). In 1951 won Plovie eveneens een wedstrijd in Ruiselede. Een jaar later reed hij naar de derde plaats in het Kampioenschap van Vlaanderen.

STEEDS ACTIEF GEBLEVEN

Na zijn wielercarrière bleef Plovie met de fiets rijden en volgde hij alles over de koers op tv. Tevens reisde hij graag. Zo ging de man meermaals naar Australië bij zijn dochter, deed hij fietsvakanties in het buitenland en ging hij nagenoeg elke winter skieën. Plovie bleef dus erg actief. Julien Plovie overleed op dinsdag 16 april. De begrafenis gaat woensdag 24 april om 10u door in de Aula van Timmermans in Loppem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties