Alaphilippe of Van der Poel? Wiggins weet wel wie te kiezen: "Mathieu kan in de toekomst een grote ronde winnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Bradley Wiggins denkt dat Mathieu van der Poel in de toekomst een grote ronde kan winnen

Alaphilippe of Van der Poel? Wiggins weet wel wie te kiezen: "Mathieu kan in de toekomst een grote ronde winnen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft de afgelopen weken iedereen verbaasd met zijn prestaties in het voorjaar. Ook Bradley Wiggins is onder de indruk van het talent van de 24-jarige Nederlander.

"Hij heeft de afgelopen weken iedereen verbaasd", vertelt  Wiggins in zijn podcast. "De andere renners mogen dankbaar zijn dat hij niet aan de start kwam van Parijs-Roubaix, want ook daar had hij meegedaan voor winst. Samen met Julian Alaphilippe is hij de meest begeerde renner van het peloton, al heeft hij nog meer potentieel. Maar je kan hem geen belofte meer noemen, want hij wint deze grote wedstrijden nu al."

'Ook Alaphilippe fenomenaal'

En wat als Wiggo toch moest kiezen tussen de Fransman of de Nederlander? "Ik zou Mathieu van der Poel halen. Dat is geen verwijt naar Julian Alaphilippe, want hij is ook fenomenaal. Maar ik denk dat Van der Poel in de toekomst een grote ronde kan winnen."

"Moest je Van der Poel en Alaphilippe allebei in een ploeg hebben, dan heb je een Manchester City in het wielrennen. Het zou saai zijn. De sport heeft nood aan renners zoals Van der Poel en Alaphilippe. Ze entertainen en hebben persoonlijkheid", besluit Wiggins. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties