De Weert geraakt opnieuw gewend aan orde van de dag: "Was tikkeltje magischer dan het met twee meter te breken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Kevin De Weert stilaan bekomen van de stress rond werelduurrecord Campenaerts

De Weert geraakt opnieuw gewend aan orde van de dag: "Was tikkeltje magischer dan het met twee meter te breken"
Foto: © photonews

Het is inmiddels een week geleden dat Victor Campenaerts het werelduurrecord heeft gebroken. Voor hen die er samen met hem zolang naartoe gewerkt hebben, moet het zo'n beetje aanvoelen als afkicken. Onder hen ook Performance Manager bij Lotto-Soudal Kevin De Weert.

Als lid van de entourage van Campenaerts was De Weert vooraf sowieso optimistisch gestemd. "We wisten dat hij heel goede cijfers had op training. Dat het normaal moest lukken als hij gezond ging blijven en hij misschien boven die magische grens van de 55 km/uur kon gaan", zegt De Weert aan Wielerkrant.

"In het begin ging hij iets te snel, maar erg was dat niet. Na veertig minuten begon hij rondjes te draaien van 16.4 en 16.45. Dan was het toch even stress. Toen hij opnieuw 16.3 haalde, was die stress snel terug weg. Het hoofddoel was het breken van het record. Intern was het toch ook ons doel om de 55 per uur te halen", verklapt De Weert. "Dat was toch een tikkeltje magischer dan het met twee meter verschil te breken."

GEZELLIG VIEREN

Nadien volgde natuurlijk de overstap van maandenlange voorbereiding richting die werelduurrecordpoging naar het leven na het werelduurrecord. Te beginnen met de avond van zestien april 2019. "Die avond zelf zijn we gaan eten met de mensen van Golazo en de vader van Victor. Dat was in beperkte kring. Het was niets uitbundig, maar wel heel gezellig."

Pas terug in België volgde de confrontatie met zeg maar het gewone leven. "De dag nadien moest het materiaal al mee met cargo. We hebben dan 25 uur gereisd. We hebben een paar dagen genomen om te bekomen van de jetlag en dan was het weer over naar de orde van de dag. Victor heeft wel nog bij Gert Late Night gezeten."

DE WEERT EN CAMPENAERTS WEER SAMEN IN ROMANDIË

Eens terug in eigen land was het dus vooral elk op zich wat tot rust komen. "Victor heeft vooral tijd doorgebracht met zijn vriendin, want zij hebben mekaar in de aanloop naar het record heel weinig gezien. Deels door haar zwemplanning, deels door zijn voorbereiding. Ik heb een beetje uitgerust en zie Victor terug in de Ronde van Romandië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties