Erik Dekker krijgt met Mathieu van der Poel gedroomde opvolger: "Vraag mij nog steeds af waar ik naar heb zitten kijken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Erik Dekker krijgt met Mathieu van der Poel gedroomde opvolger: "Vraag mij nog steeds af waar ik naar heb zitten kijken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Erik Dekker in 2001. Zo lang was het al geleden dat er een Nederlander aan het langste eind trok in de Amstel Gold Race. Maar dan was er dat ene superfenomeen Mathieu van der Poel, die zondag vanuit een verloren positie toch nog naar winst knalde. "Het werd tijd", zegt Dekker in het AD.

Ook Erik Dekker genoot van de geweldige prestatie van Mathieu van der Poel. "Ik vraag mij nog steeds af waar ik naar heb zitten kijken. Zo spectaculair", vertelt Dekker. "Het is een heel bijzondere jongen. Geweldig."

'Op zo'n manier'

Dekker won de Gold Race 18 jaar geleden. Hij klopte toen Lance Armstrong. Maar nu is er dus eindelijk een opvolger. "Het werd tijd. Super", aldus Dekker, die blij is voor Van der Poel. "Zo gaan die dingen nu eenmaal. Ik vond het zeker heel mooi. En dan ook nog op zo’n manier."

Van der Poel maakte zijn reputatie helemaal waar. "Ik wist dat er weinig mannen beter zouden zijn. Hij rijdt fris, aanvallend en sterk. Ik ben fan", besluit de ex-renner van Rabobank. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties