Geen Luik-Bastenaken-Luik? Mathieu van der Poel legt uit waarom
Redactie
| 12 reacties

Mathieu van der Poel is na Amstel Gold Race aan rust toe na beladen voorjaar

Geen Luik-Bastenaken-Luik? Mathieu van der Poel legt uit waarom
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel won drie van de vijf klassiekers waar hij aan deelnam. Zowel in het Vlaamse als in het Ardennenwerk blonk hij uit. Toch gaat de riem er vanaf nu even af - heel eventjes dan toch - want het mountainbikeseizoen staat reeds voor de deur. 

Maar had Van der Poel die supervorm niet beter doorgetrokken naar Luik-Bastenaken-Luik? "Dat is nog een totaal andere wedstrijd", citeert HLN Van der Poel. "Ik voelde me zondag ook niet zo goed tijdens de eerste koershelft. Die eerste warmte - het was toch 25 graden - deed me wat pijn. Toen het sneller begon te gaan, zag ik toch enkele grote namen parkeren. 'Oké', dacht ik. 'Ik ben hier niet de enige die het lastig heeft.'"

Verhuizen

Al is het nu vooral tijd om wat te ontspannen. "Ik ben nu een beetje aan rusten toe. Of liever: verhuizen, want ik ga met mijn vriendin Roxanne samenwonen in 's-Gravenwezel. Blij toch dat ik er even tussenuit zal zijn en kan herstellen van het hectische, beladen voorjaar. Een goeie week toch. Dan haal ik de mountainbike van stal. Want over een maand wacht al de eerste Wereldbekermanche in Albstadt."

En toch blijft Van der Poel telkens opnieuw verrassen. "Hoe langer de wedstrijd duurt, hoe beter ik word. Dat is een leuke vaststelling. Maar of ik ook de grote Monumenten kan winnen? Goh, weet ik niet. Tot nu toe lukt alles redelijk goed. Hopelijk blijft dat de komende jaren zo", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties