Lotto Soudal met drie speerpunten naar Waalse Pijl: "We hebben ons plannetje klaar"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Lotto Soudal met drie speerpunten naar Waalse Pijl: "We hebben ons plannetje klaar"

Met Tim Wellens en Jelle Vanendert had Lotto Soudal sowieso al twee kopmannen voor het Ardennenwerk, maar met de jonge Bjorg Lambrecht is er daar nog eentje bijgekomen. Het drietal voert de selectie aan in de Waalse Pijl van woensdag.

Vorig jaar deed Lotto Soudal het meer dan behoorlijk op de Muur van Hoei. Vanendert werd derde, Wellens zevende. "Het is een luxe dat we woensdag met drie speerpunten aan de start staan", vertelt ploegleider Mario Aerts. "We hebben ons plannetje klaar, maar in welke mate dat wordt omgezet in de realiteit hangt steeds af van het wedstrijdverloop."

"Jelle Vanendert en Tim Wellens hebben in het verleden reeds meermaals bewezen goed uit de voeten te kunnen op dergelijke aankomsten. Daarnaast beschikt Bjorg Lambrecht ook over snelle benen op lastige finishes, maar iets zoals de Muur heeft hij nog niet echt gedaan. Het is allemaal nieuw voor hem."

Al kon de 22-jarige Oost-Vlaming wel overtuigen met een 5e plek in de Brabantse Pijl en een 6e stek in de Amstel Gold Race. "Zo werd het ook afwachten of hij in de Amstel Gold Race de grens van de 250 kilometer zou overleven. Voor Bjorg is het één grote ontdekkingstocht en dat zal komende woensdag en zondag niet anders zijn."

Maar er zijn natuurlijk nog favorieten. "Ik verwacht grotendeels dezelfde mannen aan het front als tijdens de Amstel Gold Race", aldus Aerts, zelf een ex-winnaar. "Valverde had zondag een mindere dag, maar hem mag je nooit afschrijven. Daarnaast zijn er onder meer Alaphilippe, Kwiatkowski en Daniel Martin om in de gaten te houden. Renners zoals Matthews en Schachmann verwacht ik ook vooraan."

De selectie van Lotto Soudal voor de Waalse Pijl: Sander Armée, Bjorg Lambrecht, Tomasz Marczyński, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert en Tim Wellen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties