Mathieu van der Poel doet in zijn eerste voorjaar zelfs beter dan ... Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck

Redactie
| 20 reacties
Mathieu van der Poel doet in zijn eerste voorjaar zelfs beter dan ... Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Fenomenaal wat Mathieu van der Poel in zijn eerste voorjaar gepresteerd heeft. Het Nederlandse godenkind won liefst drie klassiekers en doet bij zijn vuurdoop in het klassieke voorjaar beter dan Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck.

Straf. Heel straf, wat Van der Poel allemaal presteerde in zijn eerste voorjaar. Winst in Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Net geen podium in de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, waar 'Matje' telkens vierde werd. 

De 24-jarige Van der Poel doet zo beter dan de allergrootsten uit de wielergeschiedenis. Eddy Merckx won alleen Milaan-Sanremo in zijn eerste voorjaar. Al moeten we er ook bij vermelden dat de Kannibaal toen amper 20 jaar oud was. Merckx werd ook nog derde in de Omloop Het Volk. 

Roger De Vlaeminck was één jaar ouder dan Merckx toen hij aan zijn vuurdoop in het voorjaar begon. Het leverde in '69 meteen een overwinning op in de Omloop en een tweede plek in Milaan-Sanremo, een derde plaats in Gent-Wevelgem en een vijfde stek in Parijs-Roubaix. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties