Opvallend verhaal: Jelle Vanendert finishte als 33e in de Amstel Gold Race, maar werd (eerst) toch niet in uitslag opgenomen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Jelle Vanendert (33e) door een fout eerst niet opgenomen in uitslag Amstel Gold Race

Opvallend verhaal: Jelle Vanendert finishte als 33e in de Amstel Gold Race, maar werd (eerst) toch niet in uitslag opgenomen
Foto: © photonews

Gelukkig was er zondag Bjorg Lambrecht (6e) namens Lotto Soudal, want kopmannen Jelle Vanendert en Tim Wellens lieten het toch een beetje afweten in de Amstel Gold Race. Al was vooral het verhaal van Vanendert toch bijzonder.

Tim Wellens kende een complete offday en staakte zondag de strijd. Ook Jelle Vanendert leek de handdoek te hebben gegooid, want de Limburger werd niet in de uitslag opgenomen. Maar toch finishte Vanendert wél net na een achtervolgende groep met daarbij onder meer Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. Hoe kan dat dan?

Vanendert reed op twee kilometer van de streep lek. De Lotto Soudal-renner wisselde van fiets en zo werd zijn transponder aan de meet niet geregistreerd.

Zijn ploeg diende een klacht in en uiteindelijk werd Vanendert toch als 33e opgenomen in de daguitslag. Op de fotofinish was de aankomst van Vanendert duidelijk te zien en dus werd de uitslag herzien. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties