Patrick Lefevere duidelijk: "Voorlopig is een transfer van Mathieu van der Poel niet aan de orde"
Redactie
| 26 reacties

Transfer van Mathieu van der Poel naar ploeg Patrick Lefevere nog niet aan de orde

Patrick Lefevere duidelijk: "Voorlopig is een transfer van Mathieu van der Poel niet aan de orde"
Foto: © photonews

Met tijdsverschillen of te veel voertuigen in koers is Patrick Lefevere niet meer bezig. De teammanager vond het vooral een verdiende zege van Mathieu van der Poel. Al is er van een transfer voorlopig nog geen sprake.

Van der Poel gaf vorige week nog toe dat er al met enkele grote ploegen gesproken is. En zelf lijkt Lefevere ook best gecharmeerd door de in België wonende Nederlander.

"Ik krijg nu vaak de vraag of ik Van der Poel in de ploeg wil", stelt Lefevere in Het Nieuwsblad. "Voorlopig is dat niet aan de orde: ik lees ook dat hij tot en met 2023 onder contract ligt bij de broers Roodhooft. Zoals ik ook heb gelezen dat er plannen waren om Corendon-Circus te integreren in onze ploeg. Als daarover al is gesproken, was ik er toch niet bij."

'Hoed af voor broers Roodhooft'

Lefevere vindt het knap wat de broers Roodhooft al gepresteerd hebben met hun ProContinentale ploeg. Toch waarschuwt hij ookt. "De Roodhoofts hebben hun zaken goed voor elkaar: Philip is het brein, Christoph doet de praktische uitvoering. Hoed af voor het parcours dat ze hebben afgelegd."

"Maar je moet er ook bij zeggen: het seizoen van Mathieu van der Poel is sinds zondag voorbij. Een omkadering uitbouwen rond een renner die een beperkt voorjaar rijdt, is één zaak. Een WorldTour-ploeg samenstellen, met een volledige kalender, nog iets anders", besluit Lefevere

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties