Ploegleider van Mathieu van der Poel weet dat drie disciplines combineren moeilijk wordt: "Maar hij wordt geen fulltime wegrenner"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Ploegleider Christoph Roodhooft ziet Mathieu van der Poel geen fulltime wegrenner worden

Ploegleider van Mathieu van der Poel weet dat drie disciplines combineren moeilijk wordt: "Maar hij wordt geen fulltime wegrenner"
Foto: © photonews

Het is nog koffiedik kijken waar Mathieu van der Poel zich de komende jaren op gaat toeleggen. Dat hij volgend jaar voor een medaille gaat in Tokio, ligt wel al vast. "Mathieu zal geen fulltime wegcoureur worden", zegt zijn ploegleider Christoph Roodhooft.

In 2020 ligt de focus natuurlijk op de Spelen in Tokio. Een groot doel voor de Nederlander. "We moeten bekijken hoe we dat kunnen combineren met het voorjaar", vertelt Roodhooft in HLN. "Ik denk niet dat we de aanpak van dit jaar zomaar kunnen kopiëren."

"Anderzijds: het voorjaar overslaan is ook geen optie. Het goeie is dat er voor 2020 tijd genoeg is om aan de planning te werken, én: Mathieu is heel polyvalent. Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten."

Al zal VDP zelf enkele belangrijke knopen moeten doorhakken over wat hij wil. In september al, wanneer hij moet kiezen tussen het WK op de weg in Yorkshire of het testevenement in Japan voor de Spelen.

Crossen en MTB het leukste

"De drie disciplines blijven combineren, wordt moeilijk, maar dat is ver in de toekomst. Vorige week heeft Mathieu nog aangegeven wat hij het liefste doet: crossen en mountainbiken. Ik zie hem geen zes of zeven maanden per jaar op de weg koersen. Fulltime wegcoureur zijn, en al die andere leuke dingen niet doen: ik denk niet dat dat voor hem zou lukken", besluit Roodhooft. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties