Record(je) voor Remco Evenepoel in Turkije: "Ik voel dat ik al stappen heb gezet"

Redactie
| 2 reacties
Record(je) voor Remco Evenepoel in Turkije: "Ik voel dat ik al stappen heb gezet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel heeft een geslaagde Ronde van Turkije achter de rug. De youngster van Deceuninck-Quick.Step eindigde vierde in de koninginnenrit en deed even goed in het eindklassement.

Evenepoel deed in de koninginnenrit een gooi naar zijn allereerste profzege, maar werd uiteindelijk vierde. "Ja, ik ben content", bekende hij na afloop in HNB. "Het is de eerste keer dat ik bergop zo ver mee kan gaan bij de profs. Ik startte eigenlijk gewoon om te testen hoever ik kon geraken op zo'n zware klim. Dat ik dan meteen vierde word, had ik niet durven denken."

Klein recordje bovendien: door zijn vierde plek is de Vlaams-Brabander de jonste renner in de top vijf van een WorldTour-rittenwedstrijd. "Ik ben nog maar vier maanden prof, maar ik voel dat ik ondertussen al stappen heb gezet."

Geen pannenkoeken

"Ik kan de tempoversnellingen al beter overleven. Met mijn niveau van bij de junioren was me dit nooit gelukt. Al was het ook niet tegen Dumoulins of Roglic'en. Maar pannenkoeken zijn de drie voor mij toch ook niet, hé?"

Later deze maand volgt nog de Ronde van Romandië. "Ik denk dat ik daar niet ga moeten aanvallen. Dat is opnieuw het niveau van de UAE Tour. Daar zitten de beste klimmers bij, mannen die grote rondes kunnen winnen. Daar is het zaak van zo lang ­mogelijk proberen te volgen. En als ik het toch eens voel kriebelen? Dat zal niet gebeuren, denk ik", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties