Sven Nys denkt dat wielerteams voor nieuwe trend gaan na prestaties van Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert
Redactie
| 22 reacties

Sven Nys denkt dat wielerploegen anders zullen gaan trainen na prestaties Mathieu van der Poel en Wout Van Aert

Sven Nys denkt dat wielerteams voor nieuwe trend gaan na prestaties van Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert
Foto: © photonews

En of Mathieu van der Poel de hele wielerwereld een beetje verbaasd heeft met zijn prestaties in het voorjaar. Sven Nys denkt zelfs dat wielerteams een nieuwe weg zullen inslaan met hun trainingen.

Ook Sven Nys wist niet goed wat er afgelopen zondag in de Amstel Gold Race gebeurde. "Indrukwekkend", aldus Nys bij Sporza. "Hij durft vroeg aan te vallen en hij durft te verliezen. Dat hij blijft koersen in de achtervolging is zijn verdienste."

"Dat ze vooraan mekaar het wit uit de ogen kijken, is nu eenmaal koers. Mathieu trok zelf kop en toen niemand reageerde - of kon reageren - deed hij het maar zelf. Fenomenaal."

Anders trainen

Van der Poel blonk uit, maar ook zijn collega-crosser Wout Van Aert deed het helemaal niet onaardig op de weg. "Ik ben overtuigd dat de klassieke wielerploegen gaan nadenken over hun trainingen. Niet dat de wegrenners nu allemaal gaan crossen, maar ze kunnen wel vaker trainen als een veldrijder: explosief en intens", vervolgt Nys.

"Want als je alleen maar kilometers aflegt met een lage intensiteit verlies je veel vinnigheid. Neen, combineer die volumes met explosieve trainingen. Dat zijn extra troeven", besluit de teammanager van de Telenet Fidea Lions. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties