🎥 Onvoorstelbaar maar waar: Anna van der Breggen nu al voor vijfde jaar op rij de beste in Hoei!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Hoei
| 0 reacties

Van der Breggen mag opnieuw vieren in de Waalse Pijl

🎥 Onvoorstelbaar maar waar: Anna van der Breggen nu al voor vijfde jaar op rij de beste in Hoei!
Foto: © photonews

Niets mooiers dan winnen in de regenboogtrui, moet Anna van der Breggen gedacht hebben. Ze deed op de Muur van Hoei wat ze ook al de vier vorige jaren deed in een ander wielertruitje: als eerste over de streep komen in de Waalse Pijl. Niemand is beter in dit soort werk dan zij.

De dames kregen tweemaal de Côte d'Ereffe, de Côte de Cherave en de Muur van Hoei voor de wielen. Renster in vorm Niewiadoma, die enkele dagen geleden nog de Amstel Gold Race won, zorgde voor een doorslaggevende schifting op de tweede keer de Cherave.

Zo ontstond er een elitegroepje van vijftien renners, die op de Muur van Hoei mochten strijden voor de overwinning. Op de steile aankomst konden Annemiek van Vleuten en Annika Langvad topfavoriete van der Breggen min of meer in het vizier houden. Toch was de sprint van de wereldkampioene in de steile slotmeters meer dan overtuigend genoeg om haar landgenote en de Deense af te houden.

OP GELIJKE HOOGTE VAN VOS

Het is voor Anna van der Breggen in totaal dus haar vijfde overwinning in de Waalse Pijl. Daarmee komt ze op gelijke hoogte van Marianne Vos. Wat de prestaties van van der Breggen extra speciaal maakt, is uiteraard dat ze vijf jaar op rij wint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/02/2021 Omloop het Nieuwsblad
28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties