Bjorg Lambrecht met volledig genezen rug en een pak vertrouwen in Waalse Pijl: "Daarna moet je het zelf doen"

Bjorg Lambrecht met volledig genezen rug en een pak vertrouwen in Waalse Pijl: "Daarna moet je het zelf doen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is prachtig om zien hoeveel progressie de 22-jarige Bjorg Lambrecht de laatste maanden heeft gemaakt. Daardoor mag er ook naar hem gekeken worden voor een goed resultaat in de Waalse Pijl. Het vertrouwen zit alvast snor en van enige kwaaltjes heeft hij geen last meer.

"Het vertrouwen is zeker gestegen na de vorige koersen", bevestigt Lambrecht na zijn goede prestaties van de jongste weken. "In de Ronde van het Baskenland was ik al goed. Daarna heb ik hier enkel nog meer bevestiging van gekregen. In de Amstel heb ik dan in de eerste tien kunnen rijden."

Dat heeft de verwachtingen voor de Waalse Pijl de hoogte ingejaagd en niet onterecht, zo meent de renner zelf. "Hier krijg ik ook een aankomst die mij echt wel moet liggen." Aan het eind van de Ronde van het Baskenland had hij nog last aan de rug. Dat is nu niet meer het geval. "We zijn echt op die rug gaan werken en dat is nu een stuk beter."

PLOEG BELANGRIJK IN AANLOOP NAAR DE MUUR

De concurrentie krijgt dus met een topfitte Lambrecht te maken. "Ik sta hier op mijn sterkst." Gaat hij zijn eigen koers rijden of kan de ploeg hem ook een handje helpen? "Voor de Muur van Hoei kan de ploeg heel belangrijk zijn. Daarna moet je het wel zelf doen en moet iedereen op zijn eigen tempo naar boven rijden. In het positioneren naar de Muur toe kan de ploeg wel belangrijk zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties