De 22-jarige troef van Lotto Soudal in de Waalse Pijl: "Dit is de aankomst die mij het best moet liggen in de toekomst"
Redactie
| 9 reacties

Bjorg Lambrecht hoopt in zijn tweede profjaar wél finale van Waalse Pijl te rijden

De 22-jarige troef van Lotto Soudal in de Waalse Pijl: "Dit is de aankomst die mij het best moet liggen in de toekomst"
Foto: © photonews

De Brabantse Pijl en Amstel Gold Race waren een aangename kennismaking met Bjorg Lambrecht. Het 22-jarige supertalent van Lotto Soudal, vorig jaar op het WK voor U23 nog tweede, kan woensdag wel eens verrassen in de Waalse Pijl.

Vijfde in de Brabantse Pijl, vier dagen later zesde in de Amstel Gold Race. En in het Baskenland tweede in de tweede etappe. Na Julian Alaphilippe. Lambrecht heeft de afgelopen weken indruk gemaakt. En dat kan hij woensdag nog eens op de Muur van Hoei. "Zo'n steile klim als de Muur van Hoei ligt mij", citeert Het Nieuwsblad de pocketklimmer.

"Ik heb afgelopen winter ook hard getraind op mijn eindspurt. Inspanningen van één à twee minuten, op het einde van de training nog eens voluit gaan. Dat soort dingen. Plus: ik heb mijn gewicht mee op zo'n klimmetjes. Van alle aankomsten is dit misschien wel degene die mij in de toekomst het best moet liggen."

Bij Lotto Soudal hebben ze met Jelle Vanendert en Tim Wellens nog twee speerpunten. "Als ik er nog zit, ga ik wel de spurt afwachten. Dat heeft de ploeg al gezegd. Ik moet het nu eenmaal hebben van mijn eindsprint. Maar met Tim, Jelle en ik starten we hier met drie spitsen. En hoe de rolverdeling precies zal zijn, zal van het koersverloop afhangen."

Deze keer sprint wél rijden

"Vorig jaar reed ik bij de eerste keer de Muur van Hoei tegen een paaltje. Pedaal kapot, alles gegeven in de achtervolging en het licht ging uit. Mijn koers was over. Laten we zeggen dat ik nu wel hoop om die sprint te kunnen rijden. En dan komt het erop aan het steilste stuk te overleven. Maar lukt dat, dan denk ik wel dat ik bij de snellere renners van het peloton ben", besluit Lambrecht

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties