"Mathieu van der Poel laat gewoon zien dat al die oude wielerwetten totale bullshit zijn"
Redactie
| 18 reacties

Tom Dumoulin ziet Mathieu van der Poel met alle oude wielerwetten spotten

"Mathieu van der Poel laat gewoon zien dat al die oude wielerwetten totale bullshit zijn"
Foto: © photonews

Tom Dumoulin vroeg zich voor afgelopen zondag - en de memorabele zege van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race - nog af of wegrenners wel op de juiste manier trainen. Na zondag mag de Nederlandse ronderenner zich nog meer vragen stellen.

Dumoulin is zich momenteel op El Teide aan het voorbereiden op de Giro. Al komt hij zondag wel aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Ondertussen zag Dumoulin zijn landgenoot Mathieu van der Poel wel weer een straffe prestatie neerzetten in de enige Nederlandse WorldTour-klassieker. 

De winnaar van de Giro van 2017 vroeg zich een tiental dagen geleden nog af of wegrenners wel op de juiste manier trainen. Na de overwinningen in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race deed Dumoulin er nog een schepje bovenop. 

'Met de wielerwetten spotten'

"Mijn vrouw Thanee begon erover en zei: ’Jullie wegwielrenners doen echt iets verkeerd’", vertelt hij in gesprek met het AD. "Wij bouwen op vanaf half oktober en gaan steeds meer duurtrainingen doen. Dan krijg je schema’s en moet je Parijs-Nice rijden of de Tirreno-Adriatico om klaar te zijn voor de klassiekers. En Mathieu laat gewoon zien dat al die oude wielerwetten totale bullshit zijn. Dat het totaal anders kan."

"Hij en Wout Van Aert hebben een heel andere winter. Minder duurtrainingen en veel meer dat explosievere, korte werk. En toch kan hij zeven uur mee. Ik vind het superinteressant om te zien hoe hij met de wielerwetten spot", besluit Dumoulin

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties