Ploegmaat van Mathieu van der Poel overwint hartproblemen: "Ik heb een grens overschreden en mijn lichaam uitgeput"
Redactie
| 2 reacties

Joeri Stallaert (Corendon-Circus) na hartproblemen normaal half mei terug in competitie

Ploegmaat van Mathieu van der Poel overwint hartproblemen: "Ik heb een grens overschreden en mijn lichaam uitgeput"

In maart werden er hartproblemen vastgesteld bij Joeri Stallaert, één van de snelle mannen bij Corendon-Circus. Intussen zijn die problemen van de baan en keert Stallaert half mei normaal gezien terug in competitie.

Het was toch even schrikken voor de ploegmaat van Mathieu van der Poel. "Op een bepaald moment voelde ik na een training steken in het hart", vertelt hij in HLN. "Uiteraard word je dan ongerust. Ik voelde me niet goed en maakte me zorgen. Je hoort toch steeds meer dat sporters hartproblemen hebben. Wielrennen is dan wel mijn passie, maar de gezondheid is toch de prioriteit."

"Uit de eerste onderzoeken bleek dat de hartenzymen verhoogd waren. Dat kan wijzen op een hartfalen. Intussen is een en ander duidelijk geworden na bijkomende testen. Ik volgde deze winter een streng dieet om er dit jaar echt te staan. Volgens de artsen heb ik een grens overschreden en mijn lichaam uitgeput. Van overtraining was niet echt sprake, maar ik had te weinig voedingstoffen opgenomen."

Opbouwen

De Oost-Vlaming is dus opnieuw aan de beterhand. "Alle testen zijn gunstig. Ik voel wel dat ik soms nog eens een mindere dag heb. Dat is normaal. De ene dag kan ik tweehonderd kilometer trainen, de volgende kan ik een weerbots hebben. Volgens de arts is dat heel normaal. Ik bouw nu rustig op en luister vooral naar mijn lichaam."

Comeback in Puivelde?

"Ik hoop mijn comeback in Puivelde te vieren. Nogal wat crossers beginnen daar ook aan hun zomeropbouw. Bij Corendon-Circus heb ik een contract van één jaar. Het is de bedoeling om er in het tweede deel van het seizoen te staan", hoopt Stallaert. 

Door de mindere start van het seizoen stond hij ook niet aan de zijde van fenomeen Mathieu van der Poel in het voorjaar. "Ik werd aangetrokken om Mathieu bij te staan in de klassiekers. Het wringt dat dit niet lukte. We hebben wel regelmatig contact met elkaar, maar ik wil hem niet belasten. Het is waanzinnig wat hij doet. Volgens mij kan Mathieu ook gewoon wereldkampioen worden", besluit hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties