Topfavoriet Alaphilippe maakt het helemaal waar in Waalse Pijl, knappe ereplaats voor geweldige Lambrecht
Redactie vanuit Hoei
| 23 reacties

Julian Alaphilippe wint opnieuw de Waalse Pijl

Topfavoriet Alaphilippe maakt het helemaal waar in Waalse Pijl, knappe ereplaats voor geweldige Lambrecht
Foto: © photonews

Een wedstrijd winnen als topfavoriet: het is er weinigen gegeven, maar Julian Alaphilippe kan het wel. Het duel tussen de renner van Deceuninck-Quick.Step en Jakob Fuglsang duurde deze keer wel tot aan de meet, met Alaphilippe als verdiende winnaar.

Van Rooy, Rosskopf, Carpenter en Wirtgen slaagden erin om zich los te wrikken. Sergio Rodriguez en Koen Bouwman probeerden ook nog de sprong te maken. Voor Rodriguez werd het een chasse patate, Bouwman kon wel nog aansluiten. De vijf leiders reden een voorsprong van meer dan vijf minuten bij mekaar.

Dan vond Deceuninck-Quick.Step het toch al eens tijd om tempo te maken. Vanendert en Mollema lieten zich even verrassen, maar konden snel terugkeren. De rust keerde ook gauw terug in het peloton. Toch kwam het tot een valpartij die slachtoffers eiste. Onder meer Hermans zag zich genoodzaakt om er de brui aan te geven.

TEGENAANVALLERS

Voorin was het al afzien tijdens de eerste lokale ronden. Rosskopf, Bouwman en Carpenter bereikten met zijn drieën de top op de eerste passage op de Muur. In de achtervolging trok een groepje in de tegenaanval, met daarbij Caruso als voornaamste naam. Het reed wel niet ver weg van het peloton, dat stilaan ook met rasse schreden naderde op de kopgroep.

Benedetti, Périchon, Haas, Slagter en Gogl zaten eveneens bij de tegenaanvallers. Ook Lotto-renner Marczynski sloot in dit groepje aan. Door een val vooraan in het peloton mocht er nog een streep getrokken worden door een niet onbelangrijke naam, meer bepaald die van Ion Izagirre. Pozzovivo en Kreuziger hielden aan hun val dan weer schaafwonden over.

SAGAN ZAKT ERDOOR

Yates geraakte geblesseerd aan zijn elleboog en zou eveneens geen rol van betekenis spelen. Datzelfde gold voor Sagan, maar dan wel om een andere reden. De Slovaak parkeerde bergop. Rosskopf toonde zich de sterkste vluchter, maar werd wel al bijgehaald op meer dan twintig kilometer van de streep door een elitegroepje dat onder impuls van Lambrecht ontstaan was.

Het kwam echter toch weer tot een totale hergroepering tussen iedereen die nog enigszins mee kon. Marczysnki en Mohoric openden wel een nieuw offensief. Zij werden echter teruggefloten en in de aanloop naar de Muur meldden de sterksten zich op de voorposten. Dat waren onder meer Mas, Alaphilippe, Kwiatkowski, Wellens, Valverde, Fuglsang en Schachmann.

ALAPILIPPE VIERT WEER OP DE MUUR

In de slotmeters maakten Alaphilippe en Fuglsang er een duel van. Deze keer hielden ze het wel vol tot aan de streep: Alaphilippe nam de maat van Fuglsang en stak zijn negende overwinning van het seizoen nu wel op zak. Ulissi werd derde en Bjorg Lambrecht een geweldige vierde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties