Van der Breggen gaat voor vijf op een rij: "Elk jaar was het anders"
Redactie vanuit Ans
| 3 reacties

Anna van der Breggen kan voor vijfde keer op rij Waalse Pijl winnen

Van der Breggen gaat voor vijf op een rij: "Elk jaar was het anders"
Foto: © photonews

Anna van der Breggen is de naam die op ieders lippen ligt als het gaat over een topfavoriete voor de Waalse Pijl voor vrouwen. Geen wonder, want de Nederlandse was de voorbije vier jaar de beste op de Muur van Hoei. Doet ze er straks een vijfde overwinning bij?

Voor de start was het voor de wereldkampioene nog even afwachten hoe het gevoel zou zijn. "Ik hoop dat ik in goede vorm ben. We zullen zien. Dit is een koers waar je jezelf niet kan verstoppen", weet van der Breggen. "Je moet in de best mogelijke vorm zijn om te kunnen winnen. Hopelijk ben ik goed genoeg. Ik ben zelf ook benieuwd."

VERTROUWEN HEBBEN

De viervoudig winnares heeft dus de wijsheid in pact over hoe de Muur van Hoei te temmen. "Je moet goede benen hebben. Mentaal is het ook lastig. Je moet vertrouwen hebben dat je kunt winnen op die klim. Het is ook een tactische koers. Een sterke ploeg helpt ook wel. Elk jaar was het anders en was het een overwinning op een andere manier. Je moet gewoon in de koers zitten, je goed voelen en ervoor gaan."

Het is uiteraard voor het eerst dat ze zich aan de start van de Waalse Pijl komt als wereldkampioene. "In de regenboogtrui rijden is wel speciaal. Nadat ik de laatste vier edities won, is het al speciaal op zich om hier te zijn Elk jaar kun je er eentje bij doen. Ik ben trots op de vorige jaren en hopelijk kunnen we ook deze koers winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties