Wereldkampioene gaat voor vijf op een rij in Waalse Pijl: "Maar vergelijk me niet met Mathieu van der Poel"
Redactie
| 1 reacties

Anna van der Breggen gaat voor een vijfde zege op rij in de Waalse Pijl

Wereldkampioene gaat voor vijf op een rij in Waalse Pijl: "Maar vergelijk me niet met Mathieu van der Poel"
Foto: © photonews

Anna van der Breggen kan voor het vijfde jaar op rij de Waalse Pijl winnen en zo het record van Marianne Vos en Alejandro Valverde evenaren. "Maar het hoeft niet per se", zegt de Nederlandse wereldkampioene.

Van der Breggen is ook dit jaar één van de topfavorieten voor winst op de Muur van Hoei. "Je mag me ook dit jaar opschrijven. Al heb je daarna misschien Tipp-ex nodig", grapt de renster van Boels-Dolmans bij Sporza. "Vijf op een rij zou een mooie statistiek zijn, maar het hoeft niet per se. Al was dat vorig jaar ook al het geval."

Maar haar lievelingskoers is de Waalse Pijl zeker niet. "Neen, omdat de wedstrijd vaak gesloten blijft. Iedereen weet dat het zwaartepunt in de slotkilometers ligt. Daardoor koerst iedereen behoudend. Koersen vanaf kilometer 40 vind ik veel mooier om te doen. Niet dat ik me verveel, maar het gaat er gewoon anders aan toe."

'Historische zege van Mathieu'

Op en rond de Cauberg lukte het afgelopen zondag niet voor Van der Breggen. Dan ging het fenomeen Mathieu van der Poel iets beter af in de Amstel Gold Race. "Een historische zege", zegt ze. "Iedereen die ook maar een beetje van  wielrennen houdt, smult ervan. Ik vond het een fantastische overwinning van Mathieu."

Van der Breggen, die recent nog de Cape Epic won, proeft ook graag van avonturen op de mountainbike. "Wegwielrennen vind ik onwijs gaaf, maar andere prikkels vind ik ook mooi. Al doe ik in het mountainbiken nog niet mee voor het podium in de Wereldbekers. Daarom kan je me niet vergelijken met Mathieu, je kan simpelweg niemand vergelijken met Mathieu", besluit Van der Breggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties