Belgische superknecht gidst Alaphilippe naar overwinning: "Liever een ploegmaat die wint dan zelf 8e worden"

Redactie
| 9 reacties
Belgische superknecht gidst Alaphilippe naar overwinning: "Liever een ploegmaat die wint dan zelf 8e worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alweer feest voor Deceuninck-Quick.Step in de Waalse Pijl. Julian Alaphilippe triomfeerde op de Muur van Hoei, tot groot jolijt van Dries Devenyns. Onze landgenoot vervulde zijn rol als luitenant met glans.

Devenyns geniet van zijn rol als superknecht voor Alaphilippe. "Ik vind dit zelf ook echt fantastisch", aldus Devenyns na afloop in Het Nieuwsblad. "Ik hou van mijn huidige rol en heb geen persoonlijke ambities. Het is mooier dat een ploegmaat wint dan dat ik zelf achtste of zo word", klinkt het nederig. 

Devenyns en de Ardennenklassiekers, dat is een match 'made in heaven'. "Die Ardennenkoersen liggen mij beter dan het Vlaamse werk. In die kasseikoersen moet je ook echt strijden om je plaats af te dwingen en hier weet ik dat ik mijn rol perfect kan vervullen. Ik ben ook prima uit de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland gekomen."

Tour/Vuelta

"Voor mijn leeftijd is het goed om zo twee zware rondjes te rijden om goed in vorm te geraken", grapt Devenyns. "En daarna moet je niet te veel meer trainen. Na Luik-Bastenaken-Luik las ik een rustperiode in. Daarna is er een stage en dan bekijken we mijn verdere programma. Ik zou graag de Tour rijden, maar dat is onze ploeg zeker niet evident. Het kan dus ook de Vuelta worden", besluit de knecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties