Julian Alaphilippe wint in 2019 elke eendagskoers behalve wanneer ... Mathieu van der Poel aan de start staat
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Julian Alaphilippe wint in 2019 elke eendagskoers behalve ... wanneer Mathieu van der Poel aan de start staat

Julian Alaphilippe wint in 2019 elke eendagskoers behalve wanneer ... Mathieu van der Poel aan de start staat
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe heeft tot dusver een superseizoen. De wonderboy van Deceuninck-Quick.Step boekte al enkele knappe overwinningen, met woensdag nog de Waalse Pijl als laatste uitschieter. De sterkste eendagsrenner van het seizoen? Jazeker. Behalve dan als ene MVDP aan de start staat.

Julian Alaphilippe won dit seizoen al de Strade Bianche, Milaan-Sanremo en woensdag dus ook de Waalse Pijl. Een knappe drie op vijf, want in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race lukte het 'Loulou' niet om de zege weg te kapen. Daar botste hij telkens op ene ... Mathieu van der Poel. 

De Fransman wint dus elke klassieker waar hij aan de start komt, behalve als Van der Poel dus ook op de deelnemerslijst staat. In Overijse werd Alaphilippe tweede en liet hij zich in een sprint met vier vloeren door het Nederlandse godenkind.

In Nederlands Limburg eindigde hij (zoals u ongetwijfeld nog weet) op een vierde plek, nadat hij een ontketende Van der Poel in het slot nog zag terugkeren. 

Maar Van der Poel is met vakantie - al is dat relatief met het MTB-seizoen voor de deur - en dus zette Alaphilippe zijn reeks met overwinningen in eendagskoersen verder. Conclusie: in elke klassieker wint het goudhaantje van Patrick Lefevere, behalve dan als Van der Poel zich in de strijd mengt. 

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties